Άριστη φιλοξενία
για τον τετράποδο
φίλο σας

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τη Φιλοξενία στο Marathon Land

 • Ελάτε να μας επισκεφτείτε μαζί με τον σκύλο σας ώστε να έχει μια πρώτη επαφή με το περιβάλλον. Συστήνουμε σε όλους τους καινούργιους φιλοξενούμενους μια δοκιμαστική παραμονή (συνήθως 2-3 ημέρες είναι αρκετό).  Με την δοκιμαστική παραμονή μαθαίνουν τον χώρο, τους ανθρώπους του χώρου και το ότι επιστρέφουν ξανά  στο σπίτι τους. Είναι επίσης καλό για εμάς, γιατί μαθαίνουμε το πώς συμπεριφέρεται και αντιδρά ο σκύλος/γάτα κατά την φιλοξενία του και μπορούμε να επιλέξουμε τον καλύτερο χώρο διαμονής  για αυτόν. Τέλος, βοηθά και εσάς, καθώς πλέον μαθαίνετε την αντίδραση του σκύλου σας.

  Για την ασφάλεια όλων των κατοικίδιων, τα σκυλιά πρέπει να είναι σε λουρί και οι γάτες μέσα σε box μεταφοράς. Για την ασφάλεια των σκύλων κανένα κολάρο δεν μένει επάνω του καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και της εκτόνωσης.

  Περιστασιακά παίρνουμε φωτογραφίες των φιλοξενούμενων σκύλων/ γάτων. Τις χρησιμοποιούμε μερικές φορές για διαφημιστικούς σκοπούς ή τις αναρτούμε στην σελίδα μας στο facebook. Αν δεν  επιθυμείτε να πάρουμε φωτογραφία του κατοικίδιου σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

 • Υπάρχουν δύο πτυχές στην φιλοξενία κατοικίδιων, το συναισθηματικό κομμάτι και το φυσικό κομμάτι. Πολλοί άνθρωποι έχουν ενοχές όταν αφήνουν το κατοικίδιο τους σε ξενοδοχείο. Εάν είστε ένας απ αυτούς, έχετε τον λόγο μας ότι ο σκύλος σας δεν αισθάνεται ακριβώς έτσι. Ειλικρινά! Όχι ότι δεν του αρέσει να είναι μαζί σας αλλά ειδικά εάν έχει ξανά φιλοξενηθεί ξέρει ότι θα επιστρέψετε. Εάν δεν έχει φιλοξενηθεί ξανά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο φιλοξενίας 2-3 ημερών για να του δώσετε μια θετική εμπειρία.

 • Γνωρίζουμε ότι ο αποχωρισμός από τον σκύλο μας είναι πάντα δύσκολος, αλλά για το δικό του καλό, αποφύγετε ένα συναισθηματικά φορτισμένο αντίο. Ο συναισθηματισμός προκαλεί άγχος στα σκυλιά. Χαμογελάστε και με χαρούμενα λόγια αφήστε σε εμάς το λουρί. Ο σκύλος θα είναι μια χαρά. Το ίδιο και εσείς.

 • Ο σκύλος σας πρέπει να είναι προστατευμένος για : Τύφο, Μόρβα, Ηπατίτιδα, Λεπτοσπείρωση (DHPL), Λύσσα (R), & Τραχειοβρογχίτιδα (KC ή Pneumodog). Τα  εμβόλια  πρέπει να είναι στο βιβλιάριο του σκύλου με την σφραγίδα και την υπογραφή του κτηνιάτρου σας.

 • Ο κυνοειδής βήχας (kennel cough) στα σκυλιά είναι μια μεταδοτική μόλυνση του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος  που μπορεί να προκληθεί από βακτηρίδια ή από έναν ιό. Η τραχεία και οι βρόγχοι ερεθίζονται και με το πέρασμα του αέρα  μέσα τους,  οδηγούν σε έναν ενοχλητικό βήχα. Μεταδίδεται  σε άλλα σκυλιά μέσω των αερομεταφερόμενων οργανισμών ή με την επαφή από  σκύλο σε  σκύλο. Ο κίνδυνος μόλυνσης  είναι υψηλότερος όταν βρίσκονται τα σκυλιά κατά ομάδες, στο πάρκο, σε groomers, τους κτηνιάτρους ή σε ενδιαιτήματα (ξενώνες). Ένα μολυσμένο σκυλί μπορεί σύντομα να μολύνει πολλά άλλα ακόμα κι αν δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε σύμπτωμα. Τα εμβολιασμένα σκυλιά μπορούν κολλήσουν  τον κυνοειδή βήχα, αν και τα συμπτώματα, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ήπια.

 • Υπάρχουν αντιθέσεις ανάμεσα σε κτηνιάτρους για το  ποια  είναι η  ηλικία που  ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον απαραίτητος. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που ο κτηνίατρος δεν ενδείκνυται να κάνει ένα εμβόλιο. Ζητούμε  απλά μια υπογεγραμμένη γνωστοποίηση  από τον κτηνίατρό σας που να δηλώνει αυτό.

 • Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι ο σκύλος σας δεν θα αρρωστήσει στον Ξενώνα. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς.  Μπορούμε όμως να σας πούμε ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αυτόν.

 • Φυσικά. Ευχαρίστως να φέρετε κάποιο  γνώριμό του  παιχνίδι  να το έχει μαζί του στο kennel. Σιγουρευτείτε ότι είναι ευκρινώς μαρκαρισμένα (με το όνομα του και το δικό σας) καθώς μπορεί να μεταφερθούν από το δωμάτιο του για καθάρισμα ή στέγνωμα.

 • Φυσικά. Μπορείτε να φέρετε το χαλάκι του ή τo vet bed του ή ένα  t-shirt σας.
  Σιγουρευτείτε ότι είναι ευκρινώς μαρκαρισμένα (με το όνομα του και το δικό σας) καθώς μπορεί να μεταφερθούν από το δωμάτιο του για καθάρισμα ή στέγνωμα.

 • Σκεύη  για νερό και φαγητό, πράγματα ή παιχνίδια που είναι αναντικατάστατα  ή ιδιαίτερης αξίας για εσάς,  περισσότερα από 2 παιχνίδια.

 • Το Marathon Land έχει τις επιλογές Και για τους δύσκολους σκύλους.
  Έτσι, και αυτοί να μπορούν να έχουν μια ευχάριστη παραμονή.

 • Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες των σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των λιγότερο δραστήριων που δεν έχουν διάθεση για παιχνίδια.

 • ΝΑΙ. Η διαμονή του στο Marathon Land  είναι πολύ δραστήρια. Υπάρχουν σκύλοι που πραγματικά χαίρονται την εκτόνωση.
  Φεύγουν ευχαριστημένοι και κοιμούνται λίγο παραπάνω τις πρώτες ημέρες της επιστροφής στο σπίτι.

 • Είναι θέμα ασφαλείας. Μπορεί κάπου να εγκλωβιστεί.

 • Ναι!! Φυσικά και μπορεί!!! Με την καινούργια υπηρεσία μας «Playmates» φροντίζουμε για το ιδανικό ταίρι ( φύλο, ηλικία, ταμπεραμέντο κ.λ.π.) για τον σκύλο σας.

 • Παρά το γεγονός ότι δεν θα του λείψετε για το χρονικό διάστημα που δεν θα είστε μαζί, είναι σίγουρο ότι θα χαρεί πολύ όταν σας ξαναδεί.

 • Φιλοξενούμε  ζώα κάθε ηλικίας. Τα κουτάβια μπορούν να φιλοξενηθούν αφού τελειώσουν με την σειρά Τύφου – Μόρβας (Distemper-Parvo) Ιδιοκτήτες με ζώα ηλικιωμένα ή με προβλήματα υγείας μπορούν να συζητήσουν, σχετικά με  την φιλοξενία  τους σε Ξενώνα, με τον κτηνίατρο τους.

 • Τα φιλοξενούμενα ζώα,  μας βλέπουν και έρχονται σε επαφή με εμάς και το προσωπικό μας σε όλη την διάρκεια της ημέρας, την ώρα του φαγητού, της εκτόνωσης, της καθαριότητας και την ώρα των snacks.

 • Υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες σκύλων.
  Εσείς γνωρίζετε τον σκύλο σας και μπορείτε να αποφασίσετε εάν η επίσκεψη σας  θα τον βοηθήσει ή όχι.

 • Πολύ δύσκολα!!! Προσφέρουμε πολύ φιλική και διασκεδαστική παραμονή, με πολύ άσκηση. Είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να αισθανθεί κάποιος μόνος.

 • Όλα τα σκυλιά τρώνε  στο δωμάτιο φιλοξενίας τους.
  Οι ώρες είναι μετά τις 5.00μμ τον χειμώνα  και μετά τις 7.30μμ το καλοκαίρι.
  Τα  σκυλιά τρώνε αφού έχουν εκτονωθεί στους χώρους άσκησης και παιχνιδιού &  έχει περάσει η απαιτούμενη ώρα ηρεμίας.
  Μετά το τάισμα μαζεύουμε πιάτα και  ελέγχουμε το νερό τους.
  Μπορούμε εάν θέλετε να ακολουθήσουμε το ημερήσιο πρόγραμμα του σκύλου σας με την ανάλογη επιβάρυνση.

 • Ναι. Διαθέτουμε ψυγείο, καταψύκτη και φούρνο μικροκυμάτων.
  Δεν έχουμε κανένα θέμα να ταΐσουμε τον σκύλο σας ότι τρώει στο σπίτι του.

 • Στο Marathon Land προσπαθούμε  να καλύπτουμε την ανάγκη εκτόνωσης του κάθε σκύλου.
  Επειδή η πόρτα ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο και την προσωπική τους αυλή είναι ανοικτή, τα σκυλιά έχουν την επιλογή να μπαινοβγαίνουν ή να χαλαρώνουν ανάλογα με την διάθεσή τους. Επίσης ΒΓΑΙΝΟΥΝ καθημερινά πρωί & απόγευμα  στους χώρους εκτόνωσης και παιχνιδιού. Τους καλοκαιρινούς μήνες η διάρκεια μπορεί να είναι λίγο μικρότερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πιο γρήγορης κόπωσης  των σκύλων.

 • Συνήθως ένα 15ημερο πριν από γιορτές και αργίες είναι αρκετό. Τις περισσότερες φορές, με εξαίρεση τον Αύγουστο,  μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κράτηση της τελευταίας στιγμής.

 • Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση  για την διαμονή του σκυλιού σας, παρακαλώ ρωτήστε μας και πολύ ευχαρίστως θα σας απαντήσουμε. Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τις υπηρεσίες μας όσο καλύτερες μπορούν να είναι.

 • Τηλεφωνείστε μας και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή έννοια σας. Είμαστε εδώ για ότι χρειαστείτε.

Share!

Αρ. Κρατικής άδειας λειτουργίας: 665/22.02.1989

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή:

10.00πμ – 13.00μμ
16.00μμ – 17.00μμ

Σάββατο: 10.00πμ – 13.00μμ

Κυριακές & Επίσημες αργίες, είμαστε κλειστά

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τηλεφωνο: 2294056420
Κινητό: 6932257303

Email: info@marathon-land.gr

Θεσσαλίας 16
19007 Μαραθώνας Ελλάδα

Η τοποθεσία μας