Η σωστή επιλογή
του κουταβιού είναι
σημαντική για εσάς
και την οικογένειά σας

Η εκτροφή είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία, δέσμευση και απόλυτη αφοσίωση.

Κατά την διάρκεια της αναζήτησής σας θα συναντήσετε πολλούς εκτροφείς. Ποιος είναι ο καλός εκτροφέας? Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι καλός εκτροφέας είναι αυτός που δεν εκτρέφει για χρήματα αλλά εκτρέφει για την ποιότητα.
Εκτροφέας δεν είναι αυτός που έχει απλά ένα θηλυκό ή/και ένα αρσενικό σκύλο και κάνει γέννα.
Εκτροφέας είναι αυτός που σχεδιάζει την εκτροφή του, ερευνά για τον επιβήτορα και μελετάει την γενεαλογία των γονέων.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεται τα πάντα για την φυλή του Γερμανικού Ποιμενικού, αλλά, ο εκτροφέας σας ΠΡΕΠΕΙ
Αν δεν έχει παρουσιάσει ποτέ σκύλους του σε Εκθέσεις Μορφολογίας , Εξετάσεις Εργασίας, δεν έχει εκπαιδεύσει σκύλους , ΤΟΤΕ προφανώς δεν έχει να δείξει κάτι.
Δεν μπορεί να γνωρίζει την μορφολογία, την κίνηση, το χαρακτήρα και την ικανότητα εκπαίδευσης του σκύλου.

Ένα κουτάβι με καλό ταμπεραμέντο είναι αυτό που θα γίνει και καλός σύντροφος.

Τα κουτάβια θα πρέπει να είναι καθαρά, χαρούμενα, φροντισμένα και να σας πλησιάζουν χωρίς δισταγμό, να πηδούν πάνω σας και να μασούν τα δάκτυλα ή τα ρούχα σας. Ένα σκυλί με καλό ταμπεραμέντο είναι αυτό που θα γίνει και καλός σύντροφος.
Δείτε (εάν είναι δυνατόν) τους γονείς των κουταβιών. Αξιολογείστε το πώς λειτουργούν απέναντί σας. Ο ενήλικος Γερμανικός ποιμενικός πρέπει να έχει τον σωστό βαθμό καχυποψίας απέναντι σε αγνώστους αλλά και τον σωστό βαθμό συστολής.
Περισσότερη καχυποψία ή/και συστολή είναι άσχημα σημάδια τα οποία μεταφέρονται γενετικά και στους απογόνους.

Η σωστή επιλογή του κουταβιού είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για εσάς και την οικογένειά σας.

Η μεθολογία μας

  • Εξετάζουμε σχολαστικά τα ζευγαρώματα επιλέγοντας τον καλύτερο δυνατό επιβήτορα για τις θηλυκές αναπαραγωγής μας. Η εμπειρία πάνω  των 25 χρόνων αναπαραγωγής, εκπαίδευσης  και γνώσης μας βοηθά σε αυτό.

  • Οι μέλλουσες μητέρες παρακολουθούνται στενά και φροντίζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Τα δωμάτιά τους βρίσκονται σε ήρεμο χώρο με παροχή θέρμανσης τον χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε αργότερα τα κουτάβια να μαθαίνουν να κρατούν τον χώρο τους καθαρό. Παρακολουθούνται όλο το 24ωρο με κάμερες.

  • Μετά την γέννα τα κουτάβια ελέγχονται για την υγεία τους και φοράνε τα αναγνωριστικά έγχρωμα ειδικά κολάρα. Παρακολουθούνται στενά και φροντίζουμε για την απόλυτη υγιεινή, ασφάλεια  και καθαριότητά τους. Η ανθρώπινη επαφή με τα κουτάβια είναι μια εξαιρετική πρώιμη κοινωνικοποίηση και τα βοηθά στην μελλοντική τους ικανότητα να χειρίζονται το άγχος. Οι μητέρες βρίσκονται με τα κουτάβια τους όλο το 24ωρο φροντίζοντας, ταΐζοντας, καθαρίζοντας και προσέχοντας τα μωρά.

  • Καθώς τα κουτάβια μεγαλώνουν αρχίζουν να εξερευνούν το περιβάλλον τους. Η φροντίδα και η στενή παρακολούθηση  συνεχίζεται. Αρχίζουν οι μικρές αποδράσεις σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς  χώρους του εκτροφείου (πάρκα κουταβιών)  προστατευμένους από δυνατό ήλιο και αέρα. Τα κουτάβια αρχίζουν σιγά σιγά να μαθαίνουν το παιχνίδι και παραμένουν για μικρά χρονικά διαστήματα μακριά από την μητέρα τους.  Η καθημερινή επαφή με τα κουτάβια  βοηθά να γνωρίσουμε την προσωπικότητα κάθε κουταβιού.

  • Στην ηλικία των 4 εβδομάδων, τα κουτάβια αρχίζουν να δείχνουν πραγματικά την προσωπικότητά  και την αυτοπεποίθησή τους μακριά από την μητέρα τους. Περνούν περισσότερο χρόνο της ημέρας στον εξωτερικό χώρο  τους απολαμβάνοντας τον ήλιο και αρχίζουν να μπαίνουν σε μια άλλη φάση κοινωνικοποίησης, ανατροφής και εκμάθησης.  Παίζουν με διάφορα παιχνίδια, τρέχουν, ανεβαίνουν σε διάφορα επίπεδα, μπαίνουν σε τούνελ κλπ. Εκεί παρατηρούμε τις αντιδράσεις και το ταμπεραμέντο τους. Το βράδυ πάντα επιστρέφουν να κοιμηθούν με την μητέρα και τα αδέλφια τους.

  • Την 6η εβδομάδα τα κουτάβια ξεκινούν τον απογαλακτισμό από την μητέρα τους. Εξακολουθούν να παραμένουν όλα μαζί και η μητέρα τους τα επισκέπτεται μερικές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία του απογαλακτισμού. Εξακολουθεί να γίνεται η κοινωνικοποίηση των κουταβιών αλλά τώρα αλλάζουν λίγο οι συνθήκες. Στόχος τώρα είναι να αναπτυχθούν τα ένστικτα των κουταβιών και η ικανότητα εκμάθησης μέσα στην τοκετομάδα. Αρχίζουν να μαθαίνουν να ακολουθούν έναν άνθρωπο (ξεκινά το ένστικτο της αγέλης)  μαθαίνουν να τρώνε από το χέρι, ακολουθούν τροφή για μια διαδρομή και για απλές συμπεριφορές όπως το κάτσε για την ανταμοιβή τους. Από αυτή την ηλικία ξεκινά επίσης η καλλιέργεια του ενστίκτου για το θήραμα ενθαρρύνοντας τα κουτάβια να κυνηγήσουν και να δαγκώσουν το παιχνίδι τους.

  • Όλη η φροντίδα, κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση των περασμένων 2 μηνών έχει προετοιμάσει τα κουτάβια από κάθε άποψη για την μετάβαση στο καινούργιο τους σπίτι. Τα ένστικτα έχουν αναπτυχθεί για την καλύτερη ισορροπία και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση ενώ, η εμπιστοσύνη στο περιβάλλον και στον άνθρωπο είναι υψηλή για ένα τόσο μικρό κουτάβι. Τα κουτάβια που θα μείνουν μαζί μας για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης κουταβιών, χωρίζονται αμέσως σε ξεχωριστά δωμάτια για να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με τον εκπαιδευτή και να έχουν καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η δουλειά και η ευθύνη μας ειναι να εκτρέφουμε υγιή , με σωστό ταμπεραμέντο και ισορροπημένους σκύλους για εσάς
και την οικογένειά σας.

Επιλέγοντας έναν Γερμανικό Ποιμενικό σκύλο μας…

Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα από τα κουτάβια, νεαρά ή ενήλικα σκυλιά μας σας παρακαλούμε να κατανοήσετε το γιατί είμαστε τόσο λεπτολόγοι για το πού και το πώς θα είναι τα σκυλιά μας. Όσο σημαντικό είναι για εσάς να βρείτε το σωστό σκύλο για το σπίτι σας , άλλο τόσο είναι και για εμάς, να βρούμε το σωστό σπίτι για τον σκύλο μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η οικονομική σας επιφάνεια ούτε το μέγεθος του σπιτιού σας. Μας ενδιαφέρει όμως η συμπεριφορά σας προς τον σκύλο και το πού και το πώς θα βρίσκεται τις ώρες που θα απουσιάζεται από το σπίτι σας.
Θα ρωτήσουμε κάποια πράγματα ακριβώς όπως θα κάνετε και εσείς για τον σκύλο.
Θέλουμε το κουτάβι, ο νεαρός ή ο ενήλικος σκύλος μας να γίνει μέλος της οικογένειας σας και όχι απλά να υπάρχει στην βεράντα ή στην αυλή.

Συμβουλές
Προσφέρουμε δωρεάν συμβουλές για εκπαίδευση, εμβόλια, διατροφή, καθημερινότητα με τον σκύλο, κλπ για όλη την διάρκεια της ζωής του.

Φιλοξενία
Έχετε 15 % έκπτωση στις υπηρεσίες του ξενώνα Marathon Land. Κανένας δεν θα φροντίσει καλύτερα τον σκύλο σας από εμάς που τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Η επίσκεψη στο «πατρικό» είναι πάντα ευχάριστη χωρίς άγχος και στρες.

Εκπαίδευση
Έχετε 15 % έκπτωση στις υπηρεσίες της σχολής εκπαίδευσης Marathon Land. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: ιδιωτικά μαθήματα, εκπαίδευση με παραμονή του σκύλου σας στις εγκαταστάσεις μας ή να γίνετε μέλος του Marathon land’s club (link)

Marathon Land club
Έχετε έναν μήνα δωρεάν συμμετοχή στο Marathon Land’s Club

Pet Shop
15% Έκπτωση σε όλα τα προϊόντα του pet shop μας. Διαθέτουμε εξαιρετικά και δοκιμασμένα προϊόντα για σκύλους. Τροφές, παιχνίδια, κολάρα, λουριά, πιάτα, σαμπουάν, vet beds, ειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής κλπ.

Share!

Αρ. Κρατικής άδειας λειτουργίας: 665/22.02.1989

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή:

10.00πμ – 13.00μμ
16.00μμ – 17.00μμ

Σάββατο: 10.00πμ – 13.00μμ

Κυριακές & Επίσημες αργίες, είμαστε κλειστά

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τηλεφωνο: 2294056420
Κινητό: 6932257303

Email: info@marathon-land.gr

Θεσσαλίας 16
19007 Μαραθώνας Ελλάδα

Η τοποθεσία μας