Προσφέρουμε ένα ευρύ
φάσμα εκπαίδευσης
όλων των σκύλων

Σίγουρα ο σκύλος σας σημαίνει πολλά για εσάς.

Ο χρόνος και τα χρήματά σας επίσης.
Η αναζήτηση ενός καλού εκπαιδευτή είναι απαραίτητη
αλλά πολλές φορές είναι δύσκολη η απόφαση για την σωστή επιλογή.

Το κόστος είναι επίσης σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλές φορές είναι προτιμότερο να διαθέσετε λίγα παραπάνω χρήματα και να έχετε σταθερά αποτελέσματα, παρά να διαθέσετε λιγότερα χρήματα και να έχετε λίγα ή και καθόλου αποτελέσματα.

Ένας καλός εκπαιδευτής πρέπει:

 • 1.    Να μπορεί να κάνει αυτό που υπόσχεται.
  2.    Έχει την ικανότητα να εκπαιδεύει σκύλους οποιασδήποτε φυλής, ανεξαρτήτου μεγέθους, ηλικίας και προσωπικότητας
  3.    Να έχει την εμπειρία και την ικανότητα  να εκπαιδεύει με διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης. Όλα τα σκυλιά δεν είναι το ίδιο, έτσι ένας τρόπος δεν κάνει για όλους τους  σκύλους.
  4.    Να σας δείξει τον σκύλο σας να δουλεύει στο τέλος της εκπαίδευσης.
  5.    Να δείξει σε εσάς τον τρόπο που πρέπει να λειτουργείτε και να χειρίζεστε  τον σκύλο σας.
  6.    Να μπορεί να σας δείξει τον δικό του σκύλο να δουλεύει.

Στο Marathon Land προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης όλων των σκύλων ανεξαρτήτου μεγέθους, ηλικίας & φυλής.

30 χρόνια εμπειρίας και συμβίωσης με σκύλους μας δίνουν τη δυνατότητα να σας εξηγήσουμε τι είναι εκπαίδευση και γιατί θα πρέπει όλοι οι σκύλοι να έχουν τουλάχιστον την βασική υπακοή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ομαδικά ή ατομικά προγράμματα εκπαίδευσης, με παραμονή του σκύλου σας στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land ή με προσωπικές επισκέψεις με τον σκύλο σας.

Η κατανόηση του χαρακτήρα κάθε σκύλου, η υπομονή και η μεθοδολογία μας στηριγμένη στη λογική της επιβράβευσης και σε συνδυασμό με τις ιδανικές εγκαταστάσεις, εγγυάται το αποτέλεσμα στο πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Κοινωνικοποίηση
και προ-εκπαίδευση
κουταβιών.

Παρουσίαση
σε Αγώνες
Μορφολογίας.

Βασική
Υπακοή.

Παρουσίαση
σε Εξετάσεις Εργασίας.

Φύλαξη χώρου
Σωματοφυλακή.

Εκπαίδευση ιδιοκτήτη
στη γλώσσα σώματος
του σκύλου.

Διόρθωση
προβληματικής
συμπεριφοράς.

Χτίσιμο δυνατής
σχέσης
ιδιοκτήτη-σκύλου.

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να βρείτε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στον δικό σας προϋπολογισμό.

Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον δικό σας σκύλο.

  • Πρόγραμμα 10ημερών για κουτάβια 2 – 4 μηνών (ατομικά μαθήματα ιδιοκτήτη και σκύλου. Δεν περιλαμβάνουν παραμονή στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land)  κόστος:
  • Πρόγραμμα 3 εβδομάδων για κουτάβια 2-4 μηνών (περιλαμβάνει διαμονή στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land) κόστος:

  Οι πρώτες 7-16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι αδιαμφισβήτητα οι σημαντικότερες της ζωής του! Σε αυτή την ηλικία απορροφούν γρήγορα πληροφορίες για τον κόσμο τους και το πώς να αντιδρούν σε αυτόν.  Είναι οι εμπειρίες που βάζουν τις βάσεις για την μετέπειτα  συμπεριφορά και εξέλιξη του!  Στο διάστημα αυτό μπορούμε πιο εύκολα από κάθε άλλη περίοδο της ζωής του να διαπλάσουμε τον χαρακτήρα του όπως εμείς θέλουμε, όπως επίσης να προλάβουμε και να σταματήσουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές! Κατά την διάρκεια του προγράμματος καλύπτονται:

  • Μαθαίνει το όνομά του
  • Μαθαίνει το κολάρο και το λουρί
  • Ακολουθεί τον χειριστή /ιδιοκτήτη με λουρί
  • Αρχικά στάδια απλών συμπεριφορών υπακοής (κοντά, κάτσε, τράβηγμα στο λουρί) Τα κουτάβια με το σύστημα  της «Αγέλης» LINK STHN BUNNY» διαπαιδαγωγούνται  πολλές φορές την ημέρα και σε σύντομα χρονικά διαστήματα , πάντα με ανταμοιβή τροφή.
  • Μπάνιο, κόψιμο νυχιών και καθαρισμός αυτιών
  • Περιποίηση και κτένισμα του σκύλου σε υπερυψωμένο τραπέζι.
  • Μαθαίνει την παραμονή στο  box  ή στο trailer
  • Εισαγωγή στην διαπαιδαγώγηση  παραμονής  στο σπίτι σε εσωτερικό χώρο σπιτικού περιβάλλοντος.
  • Εξοικείωση με το αυτοκίνητο
  • Ζητήματα φροντίδας και περιποίησης κουταβιών
  • Σταδιακή και προστατευμένη έκθεση του κουταβιού σε (ήχους, διαφορετικά μέρη ανθρώπους, παιδιά, σκυλιά, άλλα ζώα, αντικείμενα και επιφάνειες)
 • Το πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι της εκπαίδευσης ενός σκύλου.

  Βασική υπακοή είναι η εκπαίδευση που πρέπει να έχουν όλοι οι σκύλοι ανεξαρτήτου μεγέθους και φυλής, καθαρόαιμοι ή ημίαιμοι.

  Μέσα από την Βασική υπακοή αποκτούμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας με τον σκύλο μας   έτσι, τον καθιστούμε ισότιμο μέλος της οικογένειας μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε ποιοτικό χρόνο μαζί του, αποτρέπουμε πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και κακές συνήθειές του. Μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε και να αποκωδικοποιούμε την γλώσσα σώματος του σκύλου και χτίζουμε μια δυνατή σχέση μαζί του. Βοηθά, συμβάλει, διευκολύνει  την σωματική και πνευματική εκτόνωση του σκύλου και την δική μας.

  Στην σχολή εκπαίδευσης του Marathon Land η εκπαίδευση γίνεται ΠΑΝΤΑ χωρίς χρήση βίας, με την δύναμη της «Αγέλης», με συνεχή κίνηση, ανταμοιβή, συνέπεια  και εκμεταλλευόμενοι την γνώση και την εμπειρία μας στην σωστή αντιμετώπιση του κάθε σκύλου με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

  Η γλώσσες που χρησιμοποιούμε για τις «εντολές» είναι τα Ελληνικά, Γερμανικά & Αγγλικά.

  Εκπαιδευμένος σκύλος σημαίνει ποιότητα ζωής.

  • Πρόγραμμα 10 μαθημάτων (ατομικά μαθήματα ιδιοκτήτη και σκύλου. Δεν περιλαμβάνουν παραμονή στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land)  κόστος:
  • Πρόγραμμα 4 εβδομάδων (περιλαμβάνει διαμονή στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land) κόστος:
  • Πρόγραμμα 6 εβδομάδων (περιλαμβάνει διαμονή στον χώρο φιλοξενίας του Marathon Land) κόστος:
 • Τα καθήκοντα προστασίας σε αντίθεση με την Βασική υπακοή, απευθύνονται σε σκύλους που ανήκουν στην ομάδα εργασίας. Στο Marathon Land δίνουμε μεγάλη βάση στην καλλιέργεια των ενστίκτων των σκύλων και στην εκπαίδευση τους αφού η φυλή που εκτρέφουμε ανήκει στην κατηγορία εργασίας.

  Λέγοντας έναν σκύλο φύλακα ή σωματοφύλακα δεν εννοούμε έναν σκύλο επιθετικό με όλους και με τα πάντα. Δεν εννοούμε ένα σκύλο ακοινώνητο και ανασφαλή. Δεν κάνουμε έναν σκύλο άγριο και ανεξέλεγκτο. Δεν αποξενώνουμε και δεν απομακρύνουμε τον σκύλο από την οικογένεια και από τον τρόπο που λειτουργούσε μέσα σε αυτήν.

  Τα καθήκοντα προστασίας βοηθούν τον  σκύλο. Τονώνουν την αυτοπεποίθηση του, τον κάνουν σίγουρο για το τι κάνει και το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει.  Τον εκπαιδεύουμε για να προστατεύει την οικογένεια, το σπίτι, το γραφείο την επιχείρηση και τον εαυτό του. Μαθαίνει να δαγκώνει, να κρατάει όπως πρέπει αλλά και να αφήνει κατόπιν εντολής.

  Ο σκύλος μας πρέπει να είναι πρώτα από όλα σύντροφος και μέλος της οικογένειας. Όσο πιο πολύ τον προσέχουμε τόσο περισσότερο μας προσέχει.

 • Μπορούμε να βοηθήσουμε με τα περισσότερα προβλήματα που έχουν σχέση με τον σκύλο και προβλήματα συμπεριφοράς.  Μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα παραμονής του σκύλου σας στον χώρο μας ή μια πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση με τα ιδιωτικά μας μαθήματα.

 • Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία Γερμανικών ποιμενικών σκύλων και την παρουσίασή τους σε Εκθέσεις Μορφολογίας

  Ο Γερμανικός ποιμενικός σκύλος παρουσιάζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στον στίβο.

  Πιστεύουμε ότι Πάντα πρέπει να δείχνουμε το καλύτερο δυνατό του σκύλου μας απέναντι στον Κριτή τόσο από την σωματική του διάπλαση όσο και από την τεχνική του στον στίβο.

  Ο σκύλος μας εκείνη την περίοδο είναι Αθλητής και εμείς ο προπονητής του που πρέπει να φροντίσει να τον έχει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την μέρα του αγώνα.

 • Πολλοί δεν γνωρίζουν ή υποτιμούν την αξία του IPO. (Εξέταση σκύλου προστασίας)

  To IPO δημιουργήθηκε για να αξιολογήσει την ικανότητα του σκύλου να λειτουργήσει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με συγκεκριμένους κανόνες από επίσημα αναγνωρισμένους Κριτές Εργασίας.

  Οι σκύλοι που έχουν περάσει την εξέταση έχουν αποδεδειγμένα και σφραγισμένα την απόδειξη ότι είναι εκπαιδευμένοι.

  Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και αξιολόγηση όλων των ιδιοτήτων που κάνουν έναν αποτελεσματικό σκύλο εργασίας και έναν αξιόπιστο σύντροφο. Είναι αδύνατο για ένα σκύλο να περάσει με επιτυχία την εξέταση χωρίς να έχει να απαραίτητα χαρακτηριστικά με  ισορροπημένο χαρακτήρα, δυνατό ταμπεραμέντο, διάθεση για μάθηση και αυτοπεποίθηση.

  Ανάλογα με την ηλικία του σκύλου και το επίπεδο εκπαίδευσης του μπορεί να δώσει εξέταση για ΒΗ, IPO1, IPO2 ή  IPO3. Για κάθε επόμενη εξέταση απαιτείται  επιτυχία της προηγούμενης. (πχ. Για IPO1 επιτυχή ΒΗ )

  Η εξέταση ΒΗ (εξέταση σκύλου συνοδείας) είναι η πρώτη εξέταση που μπορεί να έχει ένας σκύλος (ηλικία 15 μηνών και άνω). Είναι μια εξέταση που απευθύνεται σε όλους τους σκύλους ανεξαρτήτου φυλής και μεγέθους. Είναι η εξέταση που ελέγχει την υπακοή και την ιδιοσυγκρασία  του σκύλου κοντά σε ανθρώπους με και χωρίς λουρί. Τις αντιδράσεις του σε πλήθος ανθρώπων, αυτοκίνητα, ποδηλάτες άλλα σκυλιά, θορύβους κλπ.

  Ο σκύλος αξιολογείται και, περνάει ή δεν περνάει την εξέταση.

  Η εξέταση IPO έχει τρεις φάσεις: Α. Ιχνηλασία

  Β: Υπακοή

  Γ: Καθήκοντα Προστασίας

  Κάθε φάση ελέγχει διαφορετικά χαρακτηριστικά του σκύλου και κάθε επίπεδο είναι πιο δύσκολο με περισσότερες ασκήσεις και διάρκεια από το προηγούμενο. Μέσα από την εξέταση IPO μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά ένστικτα του σκύλου, την ικανότητά του να επιλύει προβλήματα την επιμονή του (ιχνηλασία), την διάθεση να ευχαριστήσει τον χειριστή του, την νοημοσύνη , την ικανότητά του για μάθηση και τον ισορροπημένο χαρακτήρα του (υπακοή), την σιγουριά, το θάρρος , την δύναμη, την σκληράδα και την ισορροπία του (καθήκοντα προστασίας)

  Ένας σκύλος με τα παραπάνω εφόδια  δεν είναι απλά και μόνο  ένας καλός σκύλος εργασίας αλλά και ένας ιδανικός σύντροφος.

  Το IPO είναι το άθλημα με τον σκύλο. Αν η διάθεση και ο χρόνος σας το επιτρέπει, η συνεργασία με τον σκύλο σας μπορεί να εξελιχτεί σε ένα υγιές χόμπι.

  Συνεργασία με τον σκύλο σας, επαφή με την φύση, επικοινωνία με συναθλητές και σκύλους, συναγωνισμός και αλληλοβοήθεια, πειθαρχία και αποτέλεσμα.

  Αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και σας αρέσει ελάτε στην παρέα  μας.

 • Σε κάθε κομμάτι της εκπαίδευσης του σκύλου, είναι σαφές ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να μάθει να χειρίζεται  τον σκύλο του. Στόχος μας είναι πάντα ο ιδιοκτήτης με τον σκύλο του να φθάνουν στο υψηλότερο σημείο  συνεργασίας και  «επαφής» τους. Το πιο σημαντικό κομμάτι της Βασικής υπακοής είναι το ότι μαθαίνουμε τον τρόπο λειτουργίας μας με τον σκύλο και αποκωδικοποιούμε την γλώσσα του σώματός του. Ο σκύλος μας μπορεί να μην  μιλάει όπως εμείς αλλά μας δείχνει με τον τρόπο του τα πάντα. Η κατανόηση και η αντιμετώπιση του σκύλου μας δίνει την δυνατότητα να χτίσουμε την ιδανική σχέση μαζί του.

Share!

Αρ. Κρατικής άδειας λειτουργίας: 665/22.02.1989

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή:

10.00πμ – 13.00μμ
16.00μμ – 17.00μμ

Σάββατο: 10.00πμ – 13.00μμ

Κυριακές & Επίσημες αργίες, είμαστε κλειστά

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τηλεφωνο: 2294056420
Κινητό: 6932257303

Email: info@marathon-land.gr

Θεσσαλίας 16
19007 Μαραθώνας Ελλάδα

Η τοποθεσία μας