Marathon Land

Καλωσήρθατε στο Marathon Land. Είμαι ο Βασίλης Μπαλάκας και μαζί με την Ελένη Κατίκου τη γυναίκα μου, σας καλωσορίζουμε στο κτήμα… της ζωής μας!

 

Πως ξεκινήσαμε …

Αιτία: Η ιδιαίτερη αγάπη μας προς τα ζώα και ιδιαίτερα στους σκύλους.

Αφορμή: η Ηρα, ο Ozzy, ο Θαλής, η  Quinna , ο Ψιψίνος ένα ενυδρείο και ένα καναρίνι. Όλοι μαζί σε διαμέρισμα Αθηνών.

Στόχος: η καλύτερη διαβίωση και συμβίωση όλων μας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες

Αποτέλεσμα: Το Marathon Land και το ξεκίνημα μιας καινούργιας ζωής.

Γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά,  στην Αθήνα… μία κοινή αρχή που εξελίχθηκε σε κοινή πορεία.

Και οι δύο από πολύ νεαρή ηλικία είχαμε άριστες σχέσεις με τα ζώα.
Σε ηλικία 18 ετών οι δρόμοι μας συναντήθηκαν  και από τότε μεγαλώνουμε συμπορευόμενοι,  βοηθώντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Το Marathon Land ήταν για μας ένα όνειρο ζωής (χωρίς όνομα έως τότε αλλά με όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής του σε πλήρη επίγνωση)

Το 1987 αποφασίσαμε να κάνουμε  πράξη αυτό  που μέχρι τότε ήταν αποτυπωμένο μόνο στο μυαλό & στα όνειρά μας.
Σε καμιά περίπτωση δεν σκεφτήκαμε ποτέ να μείνουμε μακριά από τα σκυλιά μας.
Σπίτι μας είναι όπου ζουν τα σκυλιά μας. Άλλωστε για αυτά ήρθαμε εδώ.
Με το πείσμα των νεανικών μας χρόνων να λειτουργεί ως αντίβαρο σε όλες τις δυσκολίες που προέκυπταν, το 1989, το Marathon Land έγινε πλέον πραγματικότητα.

Από εκεί και ύστερα το όνειρο γίνεται τρόπος ζωής.  Σίγουρα ένας τρόπος ζωής αρκετά διαφορετικός από όσα ξέραμε μέχρι τότε. Χωρίς Κυριακές, αργίες,  γιορτές, καλοκαιρινές διακοπές, συγκεκριμένες ώρες δουλειάς, με μία καθημερινότητα όμως γεμάτη σκύλους.
Υπάρχει η αμεσότητα με την φύση, η απόσταση  από τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.  Παρακολουθείς τα σκυλιά και τον τρόπο που λειτουργούν και κινούνται και σου διδάσκουν ότι το ένστικτο ήταν και θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος λειτουργίας όταν όλα τα άλλα δείχνουν να σταματάνε.
Έχοντας λοιπόν την υποδομή σχεδιάσαμε τις τρεις βασικές υπηρεσίες μας

Ξενώνας
Το κτήμα έκτασης 15 στρεμμάτων βοήθησε να στεγάσει όλα όσα είχαμε ονειρευτεί. Προσπαθήσαμε από την αρχή να φτιάξουμε τους χώρους  έτσι ώστε να έχουν  οι φιλοξενούμενοι σκύλοι αυτό που θα θέλαμε να έχουν  τα δικά μας σκυλιά.
Τα δωμάτια των σκύλων, οι χώροι άσκησης, οι βοηθητικοί χώροι, η κουζίνα, το μπάνιο, κάθε σημείο του κτήματος δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την άνεση που θα προσφέραμε και στα δικά μας σκυλιά.

Κυνοτροφείο
Ο Γερμανικός Ποιμενικός ήταν ο σκύλος που με τα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του κέρδισε τελικά την εκτίμηση και των δύο μας. Αποκτήσαμε τα πρώτα καθαρόαιμα σκυλιά μας το 1990. Στόχος της εκτροφής μας η διατήρηση αυτών που θαυμάζαμε και εκτιμήσαμε στην φυλή
  «Στο χαρακτήρα, ο  Γερμανικός ποιμενικός σκύλος πρέπει να είναι ισορροπημένος (ομαλό ταμπεραμέντο) με ισχυρό νευρικό σύστημα, βέβαιος, απόλυτα ενσυνείδητος  και με καλή διάθεση  – εκτός από όταν αντιμετωπίζεται προκλητικά. Πρέπει επίσης να είναι προσεκτικός και υπάκουος» 
με σεβασμό για όλους όσους έχουν ασχοληθεί με την φυλή εδώ και 100 χρόνια και για όλους όσους θα την επιλέξουν ως σκύλο τους:
«Πρέπει να κατέχει την ενστικτώδεις συμπεριφορά, τη δυνατότητα να εργαστεί υπό πίεση και να έχει αυτοπεποίθηση, προκειμένου να είναι κατάλληλος για τους διάφορους σκοπούς που έχει φτιαχτεί να κάνει, π.χ. ως οικογένεια, σύντροφος, αθλητισμός, σκυλί φρουράς και υπηρεσιών.»

Κάθε ζευγάρωμα  μια καινούργια πρόκληση!
Κάθε αναμονή γέννας  καινούργιες προσδοκίες!
Κάθε καινούργια ζωή νέα ερεθίσματα για το αύριο!
Κάθε σκύλος νέες εμπειρίες!

Εκπαίδευση
Ένας σκύλος είναι ευτυχής από την στιγμή που προσφέρει ή κάνει κάτι για το αφεντικό του. Μέσα από την εκπαίδευση Μαθαίνεις, Γνωρίζεις και Αγαπάς το σκύλο σου πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.
Πόσο μάλλον εάν η φυλή που εκτρέφεις είναι στην ομάδα εργασίας.  Αυτοί που έχουν σκύλο εργασίας είναι «υποχρεωμένοι» να ασχοληθούν με την εργασία. Με αυτό τον τρόπο κρατούν τον σκύλο τους ζωντανό.
Τα λόγια  του Μax Stefanitz θα είναι για πάντα τυπωμένα στο μυαλό μου. «Μπείτε στον κόπο να κάνετε αυτό που σας ζητάω. Σιγουρευτείτε ότι ο Γερμανικός Ποιμενικός μου θα παραμείνει σκύλος εργασίας, καθώς προσπαθώ όλη μου τη ζωή για αυτό το σκοπό.»
Μένοντας πιστοί σε όλα τα παραπάνω δεσμευόμαστε  σε ότι αφορά την εγγύηση χαρακτήρα σε κουτάβια αλλά και ενήλικους σκύλους μας.
Σήμερα σχεδόν 35 χρόνια μετά από την ημέρα που ξεκινήσαμε την ζωή μας εδώ,  αγαπάμε ακόμη με πάθος  αυτό που κάνουμε.

Προσθέτουμε ακόμη μικρά ή μεγαλύτερα πράγματα, λεπτομέρειες  ή και ολόκληρα κομμάτια για  ακόμη καλύτερη διαμονή, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαίδευση.
Τα συναισθήματά μας είναι ακόμη τόσο έντονα σε κάθε νέα γενιά κουταβιών όσο ήταν στην πρώτη!
Η συμμετοχή μας σε κάθε αγώνα είναι ακόμη το ίδιο μοναδική και ιδιαίτερη.
Η ανάγκη μας όμως να ανακαλύπτουμε νέες τεχνικές, νέες εμπειρίες με τους σκύλους μας… συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!

Αυτή εν συντομία είναι η ζωή μας και με την λέξη ζωή μας εννοούμε ότι έχει να κάνει με το Marathon Land. Όσα όμως και αν σας περιγράψουμε,  δεν συγκρίνετε με μία προσωπική επαφή και μία περιήγηση σε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σας περιμένουμε να γίνεται και εσείς κομμάτι αυτής της υπέροχης διαδρομής!

Το Marathon Land δημιουργήθηκε το 1989,
με αφορμή την ιδιαίτερη αγάπη και πάθος μας για τα ζώα.

Σχεδιάσαμε μια έκταση 15 στρεμμάτων, ένα πρότυπο κέντρο, που πλαισιώνεται από deluxe δωμάτια του Ξενώνα, τις εξειδικευμένες
εγκαταστάσεις του Κυνοτροφείου μας και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαίδευσης. Μόλις 30χλμ από την Αθήνα δεν έχετε παρά να μας επισκεφτείτε για να σας  ξεναγήσουμε.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Πάθος
Έχουμε πάθος για τη δουλειά μας και μεγάλη αγάπη για τα ζώα, γι’ αυτό και θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο.

Αφοσίωση
Το να ανατρέφουμε, να  φιλοξενούμε και να εκπαιδεύουμε ένα ζώο είναι για εμάς χαρά και έργο ζωής και το κάνουμε πάντα με αφοσίωση

Πρωτοπορία
Αναζητούμε το καλύτερο, δουλεύουμε σκληρά και άκοπα για να το πετύχουμε και διακρινόμαστε για αυτό

Επαγγελματισμός
Πραγματοποιούμε όσα υποσχόμαστε.

Εμπειρία

Βασίλης Μπαλάκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα .

Είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του Marathon Land

Είναι μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος από το 1991, υπήρξε  μέλος & Αντιπρόεδρος του  Δ.Σ.  &  είναι  μέλος της ομάδας Κριτών  Εργασίας  του ΚΟΕ.

Ιδρυτικό μέλος του Κυνοφιλικού Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος  και Πρόεδρος του Ομίλου από το 2005 έως τις αρχές του 2013.

Μέλος των Ομίλων, Γερμανικού Ποιμενικού Γερμανίας  (SV) και Ιταλίας (SAS) .

Διεθνής Κριτής Μορφολογίας  Γερμανικών Ποιμενικών από το 2004, έχει κρίνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  και,  Κριτής Εργασίας των φυλών Εργασίας της FCI.

Ασχολείται   επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων από το 1989.

Από το 1997 το όνομά του βρίσκεται καταχωρημένο στο επίσημο βιβλίο καθηκόντων προστασίας της E.N.C.I. ( Κυνολογικός Όμιλος Ιταλίας ) και από το 2000 έχει το πιστοποιητικό εμπειρίας για διδασκαλία των Κανονισμών Αγώνων,  ως Επόπτης και ως Εκπαιδευτής  από τον Γερμανικό Σύλλογο Σκύλων Εργασίας (D.H.V.)

Δίδαξε στην σχολή εκπαιδευτών σκύλων PTDI  το μάθημα της αγωνιστικής εκπαίδευσης, προετοιμάζοντας  τους σπουδαστές για την συμμετοχή τους σε αγώνες εργασίας (IGP (IPO) 1 , 2 & 3).

Εκτροφέας Γερμανικών Ποιμενικών με την επωνυμία Marathon Land από το 1992, έχει παρουσιάσει  δείγματα της εκτροφής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Το εκτροφείο του έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο του Καλύτερου εκτροφείου Έκθεσης και δύο φορές τον τίτλο του αναπληρωματικού.

Γερμανικοί Ποιμενικοί εκτροφής του έχουν ανακηρυχθεί Πρωταθλητές Ελλάδος.

Έχει εκπαιδεύσει και παρουσιάσει επιτυχώς σε αγώνες – εξετάσεις  εργασίας, περισσότερους από 50 σκύλους διαφορετικών φυλών, σε όλα τα επίπεδα.

Προπονητής κυναθλητών σε εξετάσεις & πρωταθλήματα σκύλων εργασίας.

Πρωταθλητής Ελλάδος σκύλων Εργασίας 2011 με τον  Kajou vom Haus Endrikat.

Έχει συμμετάσχει  σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα σκύλων Εργασίας με καλύτερη στιγμή την 14η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γερμανικών Ποιμενικών (WUSV) το 2011 στο Κίεβο.

Η ομάδα μας

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dummy Image
tellus luctus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Share!

Αρ. Κρατικής άδειας λειτουργίας: 665/22.02.1989

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή:

10.00πμ – 13.00μμ
16.00μμ – 17.00μμ

Σάββατο: 10.00πμ – 13.00μμ

Κυριακές & Επίσημες αργίες, είμαστε κλειστά

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τηλεφωνο: 2294056420
Κινητό: 6932257303

Email: info@marathon-land.gr

Θεσσαλίας 16
19007 Μαραθώνας Ελλάδα

Η τοποθεσία μας