menu »« menu
 
Καλαθι Αγορων
0 Αντικείμενα
 
Πιο Δημοφιλη
 
Featured
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Καλωσήρθατε στην επίσημη σελίδα του Marathon Land. Είμαι ο Βασίλης και μαζί με την Ελένη τη γυναίκα μου, σας καλοσορίζουμε στο κτήμα… της ζωής μας!

Πως ξεκινήσαμε …

Αιτία: Η ιδιαίτερη αγάπη μας προς τα ζώα και ιδιαίτερα στους σκύλους.

Αφορμή: η Ηρα, ο Ozzy, ο Θαλής, η  Quinna , ο Ψιψίνος ένα ενυδρείο και ένα καναρίνι. Όλοι μαζί σε διαμέρισμα Αθηνών.

Στόχος: η καλύτερη διαβίωση και συμβίωση όλων μας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες

Αποτέλεσμα: Το Marathon Land και το ξεκίνημα μιας καινούργιας ζωής.

Γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά,  στην Αθήνα… μία κοινή αρχή που εξελίχθηκε σε κοινή πορεία.

Και οι δύο από πολύ νεαρή ηλικία είχαμε άριστες σχέσεις με τα ζώα.
Σε ηλικία 18 ετών οι δρόμοι μας συναντήθηκαν  και από τότε μεγαλώνουμε συμπορευόμενοι,  βοηθώντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Το Marathon Land ήταν για μας ένα όνειρο ζωής (χωρίς όνομα έως τότε αλλά με όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής του σε πλήρη επίγνωση)

Το 1987 αποφασίσαμε να κάνουμε  πράξη αυτό  που μέχρι τότε ήταν αποτυπωμένο μόνο στο μυαλό & στα όνειρά μας.
Σε καμιά περίπτωση δεν σκεφτήκαμε ποτέ να μείνουμε μακριά από τα σκυλιά μας.
Σπίτι μας είναι όπου ζουν τα σκυλιά μας. Άλλωστε για αυτά ήρθαμε εδώ.
Με το πείσμα των νεανικών μας χρόνων να λειτουργεί ως αντίβαρο σε όλες τις δυσκολίες που προέκυπταν, το 1989, το Marathon Land έγινε πλέον πραγματικότητα.
Από εκεί και ύστερα το όνειρο γίνεται τρόπος ζωής.  Σίγουρα ένας τρόπος ζωής αρκετά διαφορετικός από όσα ξέραμε μέχρι τότε. Χωρίς Κυριακές, αργίες,  γιορτές, καλοκαιρινές διακοπές, συγκεκριμένες ώρες δουλειάς, με μία καθημερινότητα όμως γεμάτη σκύλους.
Υπάρχει η αμεσότητα με την φύση, η απόσταση  από τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.  Παρακολουθείς τα σκυλιά και τον τρόπο που λειτουργούν και κινούνται και σου διδάσκουν ότι το ένστικτο ήταν και θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος λειτουργίας όταν όλα τα άλλα δείχνουν να σταματάνε.
Έχοντας λοιπόν την υποδομή σχεδιάσαμε τις τρεις βασικές υπηρεσίες μας

Ξενώνας
Το κτήμα έκτασης 15 στρεμμάτων βοήθησε να στεγάσει όλα όσα είχαμε ονειρευτεί. Προσπαθήσαμε από την αρχή να φτιάξουμε τους χώρους  έτσι ώστε να έχουν  οι φιλοξενούμενοι σκύλοι αυτό που θα θέλαμε να έχουν  τα δικά μας σκυλιά.  
Τα δωμάτια των σκύλων, οι χώροι άσκησης, οι βοηθητικοί χώροι, η κουζίνα, το μπάνιο, κάθε σημείο του κτήματος δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την άνεση που θα προσφέραμε και στα δικά μας σκυλιά.
Κυνοτροφείο
Ο Γερμανικός Ποιμενικός ήταν ο σκύλος που με τα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του κέρδισε τελικά την εκτίμηση και των δύο μας. Αποκτήσαμε τα πρώτα καθαρόαιμα σκυλιά μας το 1990. Στόχος της εκτροφής μας η διατήρηση αυτών που θαυμάζαμε και εκτιμήσαμε στην φυλή
   «Στο χαρακτήρα, ο  Γερμανικός ποιμενικός σκύλος πρέπει να είναι ισορροπημένος (ομαλό ταμπεραμέντο) με ισχυρό νευρικό σύστημα, βέβαιος, απόλυτα ενσυνείδητος  και με καλή διάθεση  - εκτός από όταν αντιμετωπίζεται προκλητικά. Πρέπει επίσης να είναι προσεκτικός και υπάκουος» 
με σεβασμό για όλους όσους έχουν ασχοληθεί με την φυλή εδώ και 100 χρόνια και για όλους όσους θα την επιλέξουν ως σκύλο τους:
«Πρέπει να κατέχει την ενστικτώδεις συμπεριφορά, τη δυνατότητα να εργαστεί υπό πίεση και να έχει αυτοπεποίθηση, προκειμένου να είναι κατάλληλος για τους διάφορους σκοπούς που έχει φτιαχτεί να κάνει, π.χ. ως οικογένεια, σύντροφος, αθλητισμός, σκυλί φρουράς και υπηρεσιών.»

Κάθε ζευγάρωμα  μια καινούργια πρόκληση!
Κάθε αναμονή γέννας  καινούργιες προσδοκίες!
Κάθε καινούργια ζωή νέα ερεθίσματα για το αύριο!
Κάθε σκύλος νέες εμπειρίες! 


Εκπαίδευση
Ένας σκύλος είναι ευτυχής από την στιγμή που προσφέρει ή κάνει κάτι για το αφεντικό του. Μέσα από την εκπαίδευση Μαθαίνεις, Γνωρίζεις και Αγαπάς το σκύλο σου πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.
Πόσο μάλλον εάν η φυλή που εκτρέφεις είναι στην ομάδα εργασίας.  Αυτοί που έχουν σκύλο εργασίας είναι «υποχρεωμένοι» να ασχοληθούν με την εργασία. Με αυτό τον τρόπο κρατούν τον σκύλο τους ζωντανό.  
Τα λόγια  του Μax Stefanitz θα είναι για πάντα τυπωμένα στο μυαλό μου. «Μπείτε στον κόπο να κάνετε αυτό που σας ζητάω. Σιγουρευτείτε ότι ο Γερμανικός Ποιμενικός μου θα παραμείνει σκύλος εργασίας, καθώς προσπαθώ όλη μου τη ζωή για αυτό το σκοπό.»
Μένοντας πιστοί σε όλα τα παραπάνω δεσμευόμαστε  σε ότι αφορά την εγγύηση χαρακτήρα σε κουτάβια αλλά και ενήλικους σκύλους μας.
Σήμερα σχεδόν 25 χρόνια μετά από την ημέρα που ξεκινήσαμε την ζωή μας εδώ,  αγαπάμε ακόμη με πάθος  αυτό που κάνουμε.

Προσθέτουμε ακόμη μικρά ή μεγαλύτερα πράγματα, λεπτομέρειες  ή και ολόκληρα κομμάτια για  ακόμη καλύτερη διαμονή, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαίδευση.
Τα συναισθήματά μας είναι ακόμη τόσο έντονα σε κάθε νέα γενιά κουταβιών όσο ήταν στην πρώτη!
Η συμμετοχή μας σε κάθε αγώνα είναι ακόμη το ίδιο μοναδική και ιδιαίτερη.
Η ανάγκη μας όμως να ανακαλύπτουμε νέες τεχνικές, νέες εμπειρίες με τους σκύλους μας… συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!

Αυτή εν συντομία είναι η ζωή μας και με την λέξη ζωή μας εννοούμε ότι έχει να κάνει με το Marathon Land. Όσα όμως και αν σας περιγράψουμε,  δεν συγκρίνετε με μία προσωπική επαφή και μία περιήγηση σε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σας περιμένουμε να γίνεται και εσείς κομμάτι αυτής της υπέροχης διαδρομής!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΚΑΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΚΑΣ